Rumensblok

Rumensblok
Pakovanje

Boca od 900 ml.

Rumensblok

Hranjivi rastvor za peroralnu primjenu kod preživara

RUMENSBLOK: proizveden je fermentacijom mliječnog kvasca i žitarica čiji je krajnji rezultat proizvod s kiselim pH, bogat specifičnim enzimima, kvascima, solima i mliječnom kiselinom.

Za razliku od njemu sličnih proizvoda RUMENSBLOK je u tekućem obliku i obavlja dvije važne funkcije:

  • Sadrži veliki broj enzima koje luče mikroorganizmi tokom fermentacije;
  • Čuva korisnu mikrofloru koja se brzo osposobi za razmnožavanje i ispoljavanje svojih funkcija.

Prirodnim procesom fermentacije različitih vrsta kvasaca na podlozi od žitarica dobijaju se amiolitički, proteolitički i lipolitiči enzimi koji su potrebni mikroflori u preželucima krava, ovaca i koza.

Ovaj mix enzima se nalazi u tečnosti od ostatka fermentacije i posebno je vrijedan kada je smanjena aktivnost korisne mikroflore u preželucima.

Indikacije

Zahvaljujući visokom sadržaju enzima, mliječnih kiselina, kvasaca, soli i dr., RUMENSBLOK pomaže u spriječavanju i liječenju indigestija naročito kod krava „POST PARTUM“ i kod pojave NADAMA.

Način upotrebe i doziranja

Muzne krave: davati sadržaj boce odjednom tokom jednog ili dva dana. Za bolji i brži efekat preporučuje se zagrijavanje proizvoda na temperaturu do 37 C.
Ostala goveda: koristiti na isti način kao što je to predviđeno za krave muzare. Mali preživari (ovce, koze, jagnjad, jarad): pola boce proizvoda.